Υλικά:
| 6 Καρότα (μέτρια) | 550 gr |
| 1 Πατάτα (μεγάλη) | 200 gr |
| 1 Κρεμμύδι (μέτριο) | 150 gr |
| 1 Μήλο, καθαρισμένο (μικρό) | 100 gr |
| 1 Πράσο | 250 gr |
| 3 κ.σ Ελαιόλαδο | 15 gr |
| 1 σκελίδα Σκόρδου | 3 gr |
Οδηγίες εκτέλεσης
1) Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα καρότα, την πατάτα, το πράσο, το μήλο. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και μια σκελίδα σκόρδου.
2) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ποσότητα ελαιολάδου. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
3) Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 λίτρα νερό. Όταν φτάσει σε βρασμό χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση για περίπου 30 λεπτά.
4) Στραγγίζουμε τα λαχανικά πάνω απο ένα μπολ και κρατάμε τον ζωμό.
5) Πολτοποιούμε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ και στην συνέχεια ρίχνουμε τον πολτό των λαχανικών πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όσο ζωμό θέλουμε ανάλογα με το πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε να είναι η βελουτέ σούπα. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η σούπα και στην συνέχεια βγάζουμε απο την φωτιά.
Μπορεί να συνοδευτεί με φρυγανισμένο ψωμί ή χειροποίητα κρουτόν.
Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά